Кількість
|
Вартість
|
||
|
Насіння Рукола сорт Оліветта Кімнатна 0.3 г
Швидко зростаючий сорт руколи для вирощування у вазонах та ящиках на підвіконнях та балконах. Період від сходів до збирання врожаю – 20-25 днів. Листя тонке, видовжене, з горіхово-гірчичним смаком. При регулярних поливах листя стає більш ніжним і менше гірчать. Використовують для приготування свіжих салатів і як гарнір до м'ясних та рибних страв. Рослина добре росте у дерев'яних ящиках, пластикових контейнерах та квіткових вазонах. Грунт віддає перевагу нейтральному або слабокислому. При вирощуванні в осінньо-зимовий період рослини потребують додаткового досвічування. Насіння висівають на глибину 1 см, зверху накривають склом або полонею, яку прибирають з появою перших сходів. Сходи з'являються через 5-6 днів. Оптимальна температура для зростання та розвитку рослин + 18 градусів.
Городники «приручили» чимало рідкісних культур, не менш цілющих, багатих на вітаміни та мікроелементи, ніж традиційні овочі. Наприклад рукола (її ще називають ерука, індау, аругула, листова гірчиця), посіяна в середині серпня вже на початку вересня дасть перші смачні листочки!
Висівають руків'я рядами, розташовуючи їх через 30-40 см, при глибині загортання насіння 11,5 см. На 5-6 день з'являються сходи, зовні схожі на редис. Доглядати їх не складно: потрібно розпушувати міжряддя, видаляти бур'яни і проріджувати. А головне, пам'ятати, що рукола - рослина світло-і вологолюбна, при рясному поливанні листя стає більшим і ніжнішим, менше гірчать. Якщо поливати рідко, рукола швидко зацвітає.
Рукола багата на вітамін С, йод, залізо. Вона має сечогінну, протикашльову, антибактеріальну дію. Стимулює роботу ШКТ, зміцнює стінки кровоносних капілярів, сприяє нормалізації вступно-сольового обміну, підвищення рівня гемоглобіну та зниження рівня цукру в крові. Вважається, що руколу корисно їсти і з метою профілактики онкологічних захворювань.
Кисло-терпкий смак і ні з чим не порівнянний аромат яскравого зеленого листя добре поєднуються в салатах з іншими листовими овочами, наприклад, шпинатом. Рукколу додають у супи, тушковані овочеві гарніри, піцу, різотто та вершкові соуси для страв локшини. Велике листя може стати оригінальним гарніром до м'ясних та рибних страв, прикрасою до бутербродів. Можна додати дрібно порізане листя в сир, відварену картоплю, холодні закуски.
Приємних покупок! З повагою інтернет магазин Агролінія.
Характеристики:
Рік урожаю: 2016
Тип посадкового матеріалу: Насіння
Відносно до світла: Світлолюбні
Наявність: На складі