Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кмин звичайний 0,5 г.
Дворічна холодостійка пряно-смакова і лікарська рослина. Легко переносить заморозки. Містить мінеральні солі, аскорбінову кислоту, каротин, рутин. Володіє сильним пряним і навіть гострим смаком, приємним ароматом. Насіння активно застосовують для приготування різних борошняних виробів, при консервації для приготування квашеної капусти. Зелень використовують у салатах, як приправу до м'ясних страв і різноманітних супів. Широко застосовується в народній медицині, наприклад, відвар насіння приймають для посилення травлення. Також має відхаркувальну, протисудомну і знеболюючу дію. Посів проводять рано навесні або восени під зиму на глибину 2-2,5 см. Сіють густо. Перед посівом ділянку ретельно перекопують і удобрюють. Сходи кмину з'являються на 15-25 день. У фазі 1-2 справжніх листків сходи проріджують, дотримуючись відстані 15-20 см, один від одного, одночасно проводячі розпушування на глибину 5-6 см. Рослина вимоглива до світла.